O prajitura simpla si banala, transformata intr-o curiozitate cu ingrediente inedite ;) : rubarba si merdenchi ( melasa din struguri, un inlocuitor natural al zaharului!) ;) Merdenchi gasiti aici https://bunatatidinnatura.ro/ O noua reteta minunata pentru provocarea retete pentru mese in familie. ;)Se curata rubarba, cu cutitul de curatat legume, apoi se feliaza si se pune la macerat in cca. 100 ml lichior de menta, de la Bunatati din natura! ;) cca. 10 minute.

Ouale se bat energic cu merdenchi-ul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si bautura de orez. Dupa ce s-au incorporat bine se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si coaja de lamaie. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu foaie de pergament.

Pe blatul din tava se pun bucatile de rubarba, apoi se introduce tava cu prajitura la copt, in cuptorul preincins, la foc potrivit, cca. 200 grade, ptr cca. 20 de minute, si inca 25 minute la foc mic, cca. 150 grade.

Dupa ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca in tava si apoi se pudreaza cu zahar praf vanilinat si se taie dupa preferinta! Spor si pofta buna!