Retete pentru mese in familieRazalaii de casa sunt preferatii fiului meu in supele [levesele -cum se zice pe la noi in Ardeal ] de carne . Din copilarie ne placeau si supele de legume cu rosii in care se puneau razalai . Razalaii sunt folositi chiar intr-un desert simplu : fierti in lapte indulcit .

Se mai pot folosi impreuna cu varza calita sau amestecati cu branza . Se prepara relativ usor din doar trei ingrediente . Ei sunt rudele vestitilor spatzle nemtesti.

Prepararea aluatul acum este usurata de folosirea ,, ajutoarelor moderne . Eu m-am folosit pentru framantat de masina de paine . Ouale se sparg pe rand pentru a se verifica prospetimea. Se pune faiana,ouale si sarea in cuva masinii de paine si se alege programul pentru framantat . Se obtine o bila elastica . Acest aluat se lasa sa se odihneasca ojumatate de ora la rece . Am pregatit doaua tavi mari de aragaz tapetate cu hartie de copt . Aluatul se razuieste prin razatoarea cu ochiuri mari . Distribuiti razalaii uniform pe toata tava . Daca va par usor lipiti ei se vor desface usor dupa uscare . Pentru aceasta operatiune trebuie sa ai brate bune . Daca ai pe cineva puternic langa tine,si mai bine . Te scuteste de aceasta operatiune :D . Am dat tavile la cuptor la 60 grade ca razalaii sa se usuce,pana au devenit usor aurii . Razalaii se pot folosi si proaspeti . Noi am preparat cu jumatate din cantitate o supa buna de carne de vacuta . Cealalta jumatate va fi folosita la o ciorba de legume cu rosiii .

Bunica framanta aluatul manual . Punea pe patul din casa de dininainte [camera mare, buna ] fete de masa albe curate pe paturi si pe masa . In camera era ne-circulat, curat,aerisit si racoare . Aici razalaii sau taiteii de casa se puteau usca in voie .