Turta dulce este adorata de copii. Conform traditiei turta dulce se prepara cu 40 de zile inainte de Craciun, cam pe cand incepe postul, pentru a avea timp suficient sa se inmoaie pana la sarbatorile de iarna. Omuletii din turta dulce sunt un simbol clasic al Craciunului si nu pot lipsi de pe masa de sarbatoare.

Se incinge cuptorul la 200 de grade si se tapeteaza cu hartie pentru copt 2 tavi. Se pun untul, zaharul si mierea intr-o tigaie si se topesc incet. Intr-un bol de dimensiune medie se amesteca faina, bicarbonatul, si condimentele.

Se maruntesc bucatile de ghimbir confiat si se adauga la untul topit. Se adauga si faina si se amesteca pana obtinem un aluat omogen. Se lasa aluatul la racit si se intinde apoi intr-o foaie uniforma de jumatate de cm grosime. Se decupeaza omuletii de turta dulce cu ajutorul formei, se aseaza pe tavile deja pregatite si se dau la cuptor pentru 10-12 minute, pana devin aurii.

Se lasa la racit in tava 10 minute dupa care se scot pe gratar pentru a fi decorate.

La decor se poate folosi o glazura alba, creioane cu pasta de zahar, fructe si bomboane colorate.

Omuletii din turta dulce sunt un simbol al Craciunului. Poti sa ii pregatesti impreuna cu copiii, sa va distrati colorandu-i si apoi decorand bradul de Craciun.