Pandispan: 5 oua (albus, galbenus) se freaca albusurile cu 8 linguri de zahar si o lingura de apa. Se adauga un praf de sare si bat pana se face spuma - ca o bezea. Galbenusurile, amestecate bine cu 2 linguri de ulei, se inglobeaza in albusuri. Se toarna o jumatate de cana de faina in ploaie si se adauga vanilia.

Se toarna compozitia intr-o tava, care se aseaza la mijlocul cuptorului.

Focul se da initial mai tare, apoi mai incet. Crema se prepara din 3 oua, o jumatate de cana de zahar, 3 linguri de faina si 350 ml lapte. Se bate zaharul cu ouale si se adauga treptat faina si laptele caldut. Cand crema este ca o pasta se pune castronul pe foc si se amesteca pana ajunge ca o smantana. Se ia de pe foc si se lasa la temperatura camerei, ca sa se raceasca . Se adauga 3 pliculete de vanilie. Se inglobeaza un pachet de unt in crema, amestecand. Blatul se insiropeaza cu compot de ananas ( sau cu un sirop facut din apa cu lamaie+ zahar vanilat)Dupa ce se raceste blatul, se pune crema deasupra si se acopera cu fructe.

Se decoreaza cu frisca.