Blat:Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic. Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita.

Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit. Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare. In final, se adauga albusurile batute spuma tare ca pentru bezea.

Se coace in forma de tort tapetata cu hartie de copt timp de 40 de minute. Blatul nu trebuie sa fie uscat,este foarte important.

Crema:Cacaoa impreuna cu jumatate de pahar cu apa, jumatate din cantitatea de zahar, se fierb la foc foarte mic, pana compozitia devine ca o smantana.

Galbenusurile si cealalta jumatate din cantitatea de zahar se freaca spuma si se toarna peste crema fierbinte de cacao. Se fierbe in continuare la foc mic sau pe baie de abur,sa aveti certitudinea ca nu se prinde. Untul il topim pe jumatate,apoi il mixam pana devine ca o crema,pe care o incorporam in compozitia racita de galbenusuri.

Blat bezea:Albusurile se bat spuma tare.

Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.

Se adauga si zeama de lamaie.

Se poate pune si coaja rasa,daca va place. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat. Eu l-am pus in cuptorul la foc mic si cu usa (cuptorului) deschisa si l-am \uitat\ acolo. Glazura:Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca si se uniformizeaza.

Marginea tortului:Zaharul il caramelizam,apoi adaugam miezul de nuca prajit.

Se rastoarna fierbinte pe o farfurie unsa cu unt.

Dupa ce s-a racit se marunteste cu sucitorul.

Eu am pus la robot.

Blatul de cacao il taiem in doua.

Repartizam jumatate din crema pe unul dintre ele,acoperim cu blatul de bezea,restul de crema si din nou blat.

Acoperim cu glazura de ciocolata,iar marginile laterale le \imbracam\ in krantz.