Detalii Portocale umplute cu orez dulce si friscã
Un desert rapid si cu efect :)Puteti folosi lamai in loc de portocale, dac aveti multe.
Sucul se poate folosi la limonade sau p strat la rece pt. marinatele de carne, salate...
Deasemenea, putem folosi cojile de la portocalele stoarse pt. suc.
Iar dac vreti, preparati un ceai delicios de var, r coritor din miez de portocal ( sucul) :Fierbe 800 ml ap cu un baton de vanilie, coaja de la o portocal si o lingur de miere de albin .
Toarn in pahare ( pt. un gust mai intens puteti folosi si un sculet de ceai cu arom pt. fiecare pahar).
Cand e rece, adaug sucul de la 2-3 portocale si serveste cu gheat .
Pt. portocale umplute:1) Fierbe laptele, si ia de pe foc.
Separat pune apa la fiert cu untul. Cand incepe s fiarb, adaug orezul si las la foc mic.
Cand se evaporeaz apa, toarn laptele si las la fiert pan se fierbe orezul bine.
Ia de pe foc.2) Separat pune la fiert pentru 1 minut, zah rul cu sucul de l maie.
Toarn peste orez si las la fiert mai 2 minute.3) Bate smantana ca pt. frisc .
Taie coaja de la jum tate de portocal ( f r partea alb ) in buc tele mici si pune in orez, impreun cu frisca.
Las s se r ceasc, si umple jum t tile goale de portocal . Serveste cu mult scortisoar si ment .
P streaz in frigider...dac r mane, nou nu ne-a mai r mas :)) Poft bun !