Amestecam siropul de capsuni (cam 50 ml) cu vinul alb (tot aproximativ 50 ml)si putin praf de scortisoara. Spalam capsunile, le curatam si le injumatatim. Omogenizam iaurtul cu crema mascarpone, zeama si coaja rasa a lamaii, zaharul tos si plicurile de zahar vanilinat. Luam o forma si intindem un prim strat compact de piscoturi, insiropam din abundenta cu mixtura de sirop si ungem cu jumatate din cantitatea de crema, peste care asezam o parte din capsunile scurse. Repetam procedura si lasam vasul sa se intrepatrunda pentru 1-2 ore la frigider. Inainte de servire portionam tiramisu-ul, si il decoram din abundenta cu praf de cacao, zahar pudra si cateva fire de scortisoara.

Recomandari - daca pregatiti acest desert pentru consumul celor mici, inlocuiti vinul alb cu un sirop de zahar (2-3 lingurite de zahar alb punem la fiert cu vreo 100 ml apa si lasam sa se raceasca); daca preparati pentru persoane adulte, puteti apela si la un rom de calitate, sau la un bitter in amestec cu putin cognac, asa cum se face si Tiramisu reteta originalaSfaturi - daca nu dispuneti de financiarul necesar achizitionarii cremei mascarpone, puteti pregati un amestec din branza de vaci si smantana dulce (frisca lichida)Sugestie - daca nu ai sirop de capsuni, poti sa prepari necesarul zdrobind cateva fructe si strecurand zeama printr-o sita fina.

Mult succes la devorare!