Pulpa de porc taiata cuburi o prajim in untura incinsa, adaugam ceapa maruntita si usturoiul pisat, condimentam si asezonam cu mustar, sare, piper, chimen si maghiran, turnam jumatate din cantitatea de bere (250 ml), apoi, sub capac, lasam la foc mic sa se fragezeasca (aproximativ 45 de minute). Intre timp curatam cartofii si morcovii, respectiv ii taiem felii mai groase, aruncam peste carne si, tot sub capac, turnand restul de bere si pasta de tomate peste masa de carne, lasam sa se intrepatrunda (circa 15-20 de minute, la foc domol). Din amidon (faina) si boia formam o pasta cu cateva linguri din sosul gulasului si turnam peste, mestecand pana la omogenizare. Servim imediat cu smantana si frunze de patrunjel verde.

Sfaturi: daca nu aveti pulpa de porc, folositi ceafa sau costite de porc, important fiind sa aiba straturi de grasime. Nu va faceti probleme pentru surplusul de calorii si glicemie: acea componenta va aduce o savoare suplimentara, indispensabila pentru un gulyas delicios. Mai mult: in asociere cu berea neagra grasimea se dizolva, lasand doar impregnanta savorii!Recomandare: alaturi de morcovi si cartofi puteti folosi telina, patrunjel si pastarnac, in acest caz renuntatand la maghiran. Fiind sezon, inlocuiti pasta de tomate cu rosii proaspete si carnoase. Serviti gulyasul fara alta garnitura, eventual doar cu o salata de varza alba.