Blatul se prepara dupa reteta de pandispan. Crema se prepara simplu: ciocolata se topeste la bain marie impreuna cu smantana si gelatina si apoi se lasa la racit. Atentie, nu trebuie sa dea in clocot, ci doar sa se topeasca ciocolata. Separat se bate frisca, proaspat scoasa de la rece( ideal e sa fie tinuta la frigider minim o zi inainte de a fi batuta). Se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Cand cele doua compozitii au temperaturi apropiate, se omogenizeaza, punand putin cate putin din crema de ciocolata in frisca. Se amesteca usor, pentru a pastra textura aerata. Este foarte important ca cele doua compozitii sa aiba temperaturi apropiate, altfel crema se va taia iremediabil. Cand crema este gata, se adauga cateva linguri de lichior.

Se pregateste o forma de tort cu inel detasabil si se aseaza prima foaie de blat. Se insiropeaza cu 3-4 linguri de lichior si apoi se aseaza jumatate din crema. Se presara fructe de padure( eu am pus afine, zmeura si capsuni-buna combinatie ).

Se continua apoi cu a doua foaie de blat, insiropata, crema si apoi ultima foaie de blat.

Eu am folosit fructe in stare proaspata dar puteti folosi si congelate, de zeama carora sa va folositi la prepararea gelatinei. Astfel, am preparat gelatina dupa reteta de pe plic( Tort gelee de la Dr Oetker de culoarea zmeurii). Dupa ce am pregatit gelatina, am turnat-o in mijlocul fructelor. Gelatina se va scurge spre margini, acoperind fructele si eventualele goluri inestetice dintre ele.

Se lasa la racit in forma pentru minim 3-4 ore si apoi se scoate din forma. Se poate lasa asa sau se poate orna pe lateral cu ciocolata. Eu am folosit o folie cu bule pentru un efect mai interesant. Ideea este geniala...efectul garantat...gasiti folia in magazine, sau daca va cumparati ceva electrocasnice, aveti garantat. Este acea folie cu bule pe care sigur daca ati avut nu v-ati putut abtine sa nu o pocniti intre degete :). Pentru inceput se taie o fasie putin mai inalta decat tortul si apoi se infasoara tortul pentru a masura diametrul acestuia. Se face un semn pe folie si se intinde pe masa, cu partea cu bule in sus. Ciocolata se topeste la bain marie, cu unt (proportia de 20 g unt la 100 g ciocolata) si apoi se intinde pe folie. Eu am alternat ciocolata alba si neagra . Se lasa la racit. Se ruleaza in jurul tortului, apasand usor astfel incat ciocolata sa adere la tort. Se lasa la rece pana se intareste ciocolata si apoi se desprinde folia cu grija. Pare destul de complicat dar, dupa ce am facut o data, deja mi se pare simplu! Pofta mare!!! Si....succes!!!