Am inceput intai si intai cu pieptul de pui pe care l-am cumparat gata feliat, l-am taiat fasii subtiri, l-am pus apoi in tigaia wok in care am adaugat putin ulei de cocos. Sigur, inainte de toate am spalat pieptul si l-am sters cu servetelul de bucatarie. Am adaugat dupa vreo 20 de minute morcovii curatati, spalati si taiati cubulete sau ce forma agreati, i-am calit putin si dupa alte 10-15 minute am adaugat si muguri de bambus, scursi bine de tot in prealabil. Mugurii de bambus i-am gasit la Lidl cand a fost saptamana chinezeasca si mi-au placut la nebunie in combinatie cu puiul. Se amesteca toate in tigaie si se adauga curry, praful de ghimbir, sosul teriyaki, piperul rosu, mixul de condimente, sare si piper dupa gust. Mixul de condimente Berbere l-am cumparat de pe net, insa puteti folosi orice alte condimente chinezesti pe care le aveti la indemana.

Couscous-ul se poate gati pe acelasi principiu ca si orezul sau pastele. Insa, atentie: nu am folosit acel couscous care de fapt este din paste fainoase marunte, ci couscous-ul din gris dur integral, un fel de gris sub forma de granule care cica ar fi varianta veritabila de fapt si are un proces de pregatire mult mai complex. Mai multe detalii am gasit aici.

Pentru 100-120 grame de cus-cus (suficient pentru 2 persoane), sau de dragul simplificarii: la o cana de cus-cus se adauga 3 cani de apa, se amesteca din cand in cand, se pune sare si piper si dupa ce s-a fiert (cam in 10-12 minute) se amesteca cu ketchup si oregano.

Varianta de preparare a couscous-ului este adoptata de mine uneori cand graba e mare, insa corect se prepara altfel, respectiv se prepara la abur. De obicei in magazin gasim couscous prefiert care se lasa in apa clocotita, cu putin unt, se acopera si se lasa pentru 5 minute, timp in care se umfla si apoi este gata pentru a fi servita alaturi de carne si legume, condimentata dupa gust. Couscous-ul fiert corect trebuie sa fie luminos si pufos, nu cleios si cu reminiscente de granule tari.