Detalii Briose tiramisu
Cand nu am piscoturi pentru Tiramisu reteta originala, prepar aceste briose.
Intr-un bol batem bine ouale cu zaharul si praful de sare .
Apoi adaugam untul topit si racit.
Amestecam bine si adaugam cafeaua si amaretto.
Amestecam iarasi,dupa care vom adauga faina amestecata cu praful de copt.
Va rezulta o compozitie,groasa,ca la chec.
Pregatim 10 forme,imbracate cu hartiute speciale de briose .
Le umplem pe jumatate si punem la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 20-25 de min.
Pana se coc briosele,vom pregati glazura.
Branza mascarpone o vom amesteca cu zaharul,pana va deveni o pasta omogena pe care o vom colora in galben.
Vom face un decor de floarea soarelui.
Punem crema intr-un pos,cu varful,cu care facem de obicei frunze.
Luam o briosa.
Pe mijlocul ei,vom pune o jumatate de lingurita de crema.
De jur imprejur,cu posul vom face frunzulite.
In mijloc vom pune boabe de cafea.
Iar la final, vor arata,ca niste florea soarelui.