Punem la scurs piersicile din compot intr-o sita. Le taiem marunt si lasam doua jumatati pentru ornat. Cernem faina, cacaua, praful de budinca si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam treptat si galbenusurile. Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt si amestecam incet.

Tapetam o tava mare cu hartie de copt in care turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit 20 de minute (testam cu scobitoarea blatul). Scoatem si lasam sa se raceasca, dam hartia de copt jos si punem pe un platou mai mare si taiem blatul in doua. Gelatina o punem la inmuiat cu putina apa si lasam 10 minute, apoi adaugam 2 linguri de zahar si 100ml apa si punem pe foc pana la punctul in care incepe sa fiarba. Oprim si lasam sa se racoreasca putin, amestecand din cand in cand. Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra (cateva clipe, nu prea mult), apoi adaugam iaurtul gelatina si omogenizam bine compozitia.

Mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca si punem peste crema mascarpone, mixand putin. Punem piersicile taiate marunt si amestecam usor. Insiropam blatul de jos cu zeama de compot si ungem cu crema, apoi punem cealalta jumatate de blat si presam usor.

Topim ciocolata cu frisca lichida, lasam putin sa se racoreasca si turnam peste blat, niveland usor. Lasam sa se raceasca si decoram cu frisca si bucati de piersici. Lasam cateva ore la rece inainte de a taia.