Se omogenizeaza foarte bine zaharul cu untul/margarina. Spalam lamaile, le stergem de apa, coaja o dam pe razatoarea mica, stoarcem zeama. Din aceasta cantitate punem deoparte cele 3 linguri de zeama de lamaie pentru sos si o lingurita de coaja rasa pentru decor. Adaugam zeama si coaja de la lamai.

Amestecam totul foarte bine, o sa se formeze o masa ciudata, apoasa dar asa trebuie sa arate. Adauga, faina amestecata cu praful de copt si cele trei oua batute foarte bine. Omogenizam totul pana cand ingredientele se unesc. Tapetam cu ulei(unt) si faina o forma de tarta.

Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute. Mare atentie la flacara, este un aluat foarte sensibil, se poate arde la exterior si ramane crud in interior. Cel mai bine e sa avem o flacara mai puternica in primele 5 minute apoi sa-l reducem destul de mult si sa folosim mijlocul chiar etajul superior al cuptorului. E posibil sa nu fie nevoie de 30 de minute, ci de mai putin timp. Dupa ce-l scoatem din cuptor il lasam sa se raceasca complet, abia apoi turnam deasupra sosul de lamaie.

Sosul de lamaie:Ametecam zaharul pudra cu zeama de lamaie si apa. Frecam energic compozitia apoi stropim suprafata tartei cu acest sos.

Ornam cu coaja rasa de lamaie si feliute mici de lamaie.