-Se spala visinele, se scot samburii si se pun la scurs intr-o sita. (Deoarece visinele mele erau prea zemoase, dupa ce s-au scurs am presarat putin pesmet peste ele.)-Se pregateste tava pentru copt care se tapeteaza fie cu hartie de copt, fie clasic (se unge cu grasime si se presara faina). Tava mea a avut dimensiunile 20x30cm.-Intr-un vas se pune untul, ciocolata rupta bucatele, praful de cacao, 100 gr. zahar si uleiul si se lasa la foc mic, amestecand continuu pana ce toate ingredientele se topesc. Cand este gata si a rezultat o crema omogena se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.-Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine cu un praf de sare cu ajutorul mixerului. Cand bezeaua este tare se adauga treptat restul de zahar amestecat cu zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana ce zaharul s-a topit si bezeaua devine sticloasa.-Peste spuma de albusuri se adauga pe rand cele 8 galbenusuri amestecandu-se incet cu ajutorul unei spatule/linguri de lemn pana ce acestea se incorporeaza in compozitie.-Se adauga treapta 160 gr ( 8 linguri) faina cernuta cu praful de copt si se i se amesteca incet cu miscari circulare cu ajutorul paletei pana rezulta o compozitie omogena, respectiv aluatul alb al prajiturii.-Se dizolva bicarbonatul in iaurtul care se toarna peste crema de ciocolata topita si racita. Tot aici se adauga cam o treime din aluatul alb si restul de faina cernuta (120 gr sau 6 linguri). Se amesteca totul cu grija cu ajutorul unei spatule, pana rezulta un aluat omogen, respectiv, aluatul cu ciocolata a prajiturii.-Se aprinde cuptorul si se regleaza temperatura la 180 grd.

C.-Se toarna aluatul de ciocolata in tava tapetata, se aseaza jumatate din visine, se toarna aluatul alb si se adauga deasupra restul de visine.-Se baga tava in cuptorul incins si se lasa la copt cca. 40-45 minute (depinde de cuptor) sau pana cand prajitura s-a rumenit frumos deasupra. (Se poate face testul cu paiul sau scobitoarea pentru a verifica daca prajitura este coapta: daca pe paiul/scobitoarea introduse in prajitura nu raman urme de aluat, atunci prajitura este coapta.)-Cand este gata, prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreaca in tava.-Cand s-a racit, prajitura se taie portionandu-se dupa preferinta, iar inainte de servire se decoreaza cu zahar pudra. Pentru ca mai aveam putina glazura de ciocolata ramasa am glazurat vreo 2-3 bucatele de prajitura si le-am ornat cu visine si frunze de menta. Pot spune ca a avut succes in ambele variante pentru ca este tare buna.

Mai multe detalii, explicatii si fotografii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/Pofta buna!