Reteta asta este nu numai interesanta si nonconformista ci si lenesa de firea ei. Se adreseaza celor ce nu le place a infasura sarmale si celor ce nu tin de traditionala forma a sarmalelor - gustul e acelas, forma insa nu e cea vesnica .... traditionala sarma: lol: Ma vreti ori nu ma vreti cu ea, eu tot am s-o scriu: paguba: Varza acra deci, compozitie de sarmale (carne de porc, orez semi-fiert, ceapa calita, sare, piper si mirodeniile care va plac, aromele cu care va jucati la sarmalele obisnuite), cativa carnati afumati si jambon afumat. Desfaceti frunzele verzei si puneti-le pe o farfurie; pe masura ce le desfaceti ele scad in marime. Asterneti o panza subtire (tifon sau altceva) peste care ouneti prima foaie - cea mai mare. Puneti un strat de compozitie de sarmale, cateva felii de carnat afumat si puneti apoi a doua foaie ca marime. Si tot asa pana se termina compozitia sau frunzele. Ultima foaie a gogoloiului tre sa fie una de varza, cea mai mica. Adunati usurel tifonul in jurul bulzului astuia, frunzele si compozitia se vor plia inspre inauntru si legati cu o sfoara de bucatarie. Ungeti vasul cu untura sau ulei, puneti intr-o parte dodoloata si taiati fideluta frunzele ramase, ori frunzele altei verze, faceti straturi de varza tocata si bucati de jambon afumat in partea cealalta. Acoperiti cu apa si vin alb in parti egale, mai puneti cimbru si frunze de dafin din loc in loc, acoperiti si dati la cuptor pentru 2-3 ore. Daca folositi vas de pamant nu preincalziti cuptorul; vasul trebuie sa se incalzeasca odata cu cuptorul - dureaza cam 3 ore - slow food style: d - dar si gustul e pe masura. Cand o serviti pe un platou, aveti grija sa turnati tot restul de sos ramas pe fundul vasului, intr-o sosiera, alaturi. Pe platou e bine ca dodoloatza sa nu fie inecata in sos ci sa se vada bine ea insasi - e suculenta destul inauntrul ei - iar cine vrea, se serveste cu sosul minunat dat de vinul alb de calitate si aromele mirodeniilor, direct in farfuria proprie. Smantana la fel: separat - unii vor, altii nu ... depinde de gustul sau dieta fiecaruia.

Reteta asta este nu numai interesanta si nonconformista ci si lenesa de firea ei. Se adreseaza celor ce nu le place a infasura sarmale si celor ce nu tin de traditionala forma a sarmalelor - gustul e acelas, forma insa nu e cea vesnica .... traditionala sarma: lol: Ma vreti ori nu ma vreti cu ea, eu tot am s-o scriu: paguba: Varza acra deci, compozitie de sarmale (carne de porc, orez semi-fiert, ceapa calita, sare, piper si mirodeniile care va plac, aromele cu care va jucati la sarmalele obisnuite), cativa carnati afumati si jambon afumat. Desfaceti frunzele verzei si puneti-le pe o farfurie; pe masura ce le desfaceti ele scad in marime. Asterneti o panza subtire (tifon sau altceva) peste care ouneti prima foaie - cea mai mare. Puneti un strat de compozitie de sarmale, cateva felii de carnat afumat si puneti apoi a doua foaie ca marime. Si tot asa pana se termina compozitia sau frunzele. Ultima foaie a gogoloiului tre sa fie una de varza, cea mai mica. Adunati usurel tifonul in jurul bulzului astuia, frunzele si compozitia se vor plia inspre inauntru si legati cu o sfoara de bucatarie. Ungeti vasul cu untura sau ulei, puneti intr-o parte dodoloata si taiati fideluta frunzele ramase, ori frunzele altei verze, faceti straturi de varza tocata si bucati de jambon afumat in partea cealalta. Acoperiti cu apa si vin alb in parti egale, mai puneti cimbru si frunze de dafin din loc in loc, acoperiti si dati la cuptor pentru 2-3 ore. Daca folositi vas de pamant nu preincalziti cuptorul; vasul trebuie sa se incalzeasca odata cu cuptorul - dureaza cam 3 ore - slow food style: d - dar si gustul e pe masura. Cand o serviti pe un platou, aveti grija sa turnati tot restul de sos ramas pe fundul vasului, intr-o sosiera, alaturi. Pe platou e bine ca dodoloatza sa nu fie inecata in sos ci sa se vada bine ea insasi - e suculenta destul inauntrul ei - iar cine vrea, se serveste cu sosul minunat dat de vinul alb de calitate si aromele mirodeniilor, direct in farfuria proprie. Smantana la fel: separat - unii vor, altii nu ... depinde de gustul sau dieta fiecaruia.