Am facut aceasta mancare pe post de cina dar merge foarte bine si pentru un pranz, este foarte lejera si aromata.

Preparare : se taie legumele rondele si se condimenteaza si se adauga uleiul . Le asezam intr-un vas termorezistent. Asezam apoi pastravii peste legume. In prealabil i-am crestat ( iau o forma frumoasa apoi la cuptor ) si i-am facut cu sare si piper, peste ei am presarat cateva fire de flori de sare si tarhon verde. Nu stiu daca ati testat vreodata pastrav cu tarhon verde, este o minunatie de aroma.va sfatuiesc sa testati o data. I-am lasat 30 de minute la cuptor, teoretic un peste mai mic se face in 10-15 minute dar acestia atat au cerut sa fie facuti si rumeniti. Peste legume nu am pus apa sau ceva, daca nu este foarte mare temperatura in cuptor si mergeti pe 190-210 grade pornind de la temperatura mare si scazand treptat se fac foarte bine si asa. Am servit pestele cu o garnitura de orez, incadrat de legume. A fost absolut delicios, fraged si cu foarte putina grasime care zic eu a scos mai bine in evidenta gustul pestelui si al legumelor. Eu eram in graba mare si mi s-a cam prabusit putin orezul oricum a aratat bine si gustul a fost pe masura .

Crestati pestele ca sa se desfaca frumos la cuptor Presarati peste cateva fire de flori de sare si putin tarhon verde, da o aroma de vis