O prajitura pregatita la cererea nepoatei mele. Si .....stiti cum este.... cand nu poti refuza o nepotica mai dulce decat orice prajitura....

BlatBiscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu cerealele si mixam pana devin ca un pesmet. Topim untul si il turnam in fir subtire peste pesmetulde biscuit pana se transforma in firimituri. Punem compozitia intr-o forma cu inel detasabil (eu am forma rotunda 23-25 cm.) si il presam cu podul palmei sau o lingura pana devine ca un blat compact. Dam la frigider pana este gata umplutura din creme.

Crema 1Se pune geletina in apa rece la inmuiat. Mixam branza cu zaharul pana devine o crema fina. Se adauga vanilia si gelatina mixand pana se amesteca bine. Punem crema peste blat o nivelam si dam la frigider pana preparam crema 2. Crema 2Zaharul impreuna cu galbenusurile, cacao si frisca lighida se amesteca bine si se pun pe foc. Se fierb pana se ingroarsa crema amestecandu-se tot timpul ca sa nu se prinda. Se lasa sa se raceasca putin si se incorporeaza untul ( care a fost lasat la temperatura camerei). Se scoate forma din frigider si se pune deasupra crema de cacao.se niveleaza si se pune forma inapoi in frigider pana se pregateste urmatoarea crema.

Crema 3Se bat 3 albusuri cu 6 linguri de zahar pana stau pe teluri. In acest timp punem si cele 4 linguri de zahar la caramelizat.

Cand albusurile sunt bine batute si zaharul caramelizat il turnam fierbinte peste albusuri mixand in continuare.

Se scoate forma din frigider, se detaseaza inelul si se pune deasupra ultima crema. Eu am pus si pe lateral.

Este o prajitura care se serveste cu lingurita. Am oprit putina crema de cacao si am decorat-o.