Un tort extraordinar de bun si foarte usor de facut.

Eu cu siguranta o sa mai repet reteta.

Sursa: Laura Adamache blog.

Pentru blat mixam piscoturile, untul si zaharul si amestecum il punem intr-o forma de tort cu pereti detasabili cu diametru de 28 cm.

Presam bine cu o lingura sau cu mana si dam la frigider pana e gata crema. Pentru crema: mixam ricotta cu mascarpone, zaharul si esenta de vanilie. Cand amestecul este o crema adaugam zeama de la o jumatate de lamaie.

Punem la inmuiat gelatina in 4 linguri de apa rece pentr 5 minute dupa care o topim pe bain marie si o lasam apoi 1-2 minute sa se raceasca.

Intre timp, mixam frisca pana se intareste. Adaugam im crema gelatina si frisca si amestecam usor.

Intindem 3/4 din crema peste blat, adaugam bucatelele de ananas si apoi restul de crema.

Lasam tortul la frigider 2-3 ore. Ornam cu ciocolata rasa si servim.reteta era cu mure, eu nu am avut dar merge si cu ananas sau ce fructe va plac