Mixati untul moale pana se spumeaza, apoi continuati mixarea adaugand zaharul pudra, semintele unui baton de vanilie / zaharul vanilat pana obtineti o crema spumoasa. Puneti ciocolata rasa pe razatoarea cu gauri mici, migdalele macinate, cacao, lichiorul de ciocolata / romul, galbenusul, iar la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt si fie mixati bine la robot, fie framantati putin cu mana pana obtineti un aluat omogen. Adunati aluatul sub forma de bila, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min. Scoateti aluatul pe masa de lucru si rupeti bucatele pe care le modelati sub forma de sul, in lungime de 6- 7 cm si groase cat degetul mic. Asezati-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul preincalzit, pentru 10- 15 min, la 180 grade. * Nu fiti tentate sa le lasati mai mult pe motiv ca nu sunt facute pentru ca sunt foarte fragile cand sunt calde si creeaza impresia ca ar mai trebui lasate la cuptor. Tocmai pentru acest lucru se lasa sa se raceasca in tava si abia apoi se transfera pe un gratar. Pudrati cu cacao praf si ornati cu ciocolata topita la bain- marie, trasand dungulite sau linii serpuite, transversal pe lungimea lor. Sunt deosebit de fragede si delicioase.

Mixati untul moale pana se spumeaza, apoi continuati mixarea adaugand zaharul pudra, semintele unui baton de vanilie / zaharul vanilat pana obtineti o crema spumoasa. Puneti ciocolata rasa pe razatoarea cu gauri mici, migdalele macinate, cacao, lichiorul de ciocolata / romul, galbenusul, iar la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt si fie mixati bine la robot, fie framantati putin cu mana pana obtineti un aluat omogen. Adunati aluatul sub forma de bila, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min. Scoateti aluatul pe masa de lucru si rupeti bucatele pe care le modelati sub forma de sul, in lungime de 6- 7 cm si groase cat degetul mic. Asezati-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul preincalzit, pentru 10- 15 min, la 180 grade. * Nu fiti tentate sa le lasati mai mult pe motiv ca nu sunt facute pentru ca sunt foarte fragile cand sunt calde si creeaza impresia ca ar mai trebui lasate la cuptor. Tocmai pentru acest lucru se lasa sa se raceasca in tava si abia apoi se transfera pe un gratar. Pudrati cu cacao praf si ornati cu ciocolata topita la bain- marie, trasand dungulite sau linii serpuite, transversal pe lungimea lor. Sunt deosebit de fragede si delicioase.