Tortul l-am facut la implinirea varstei uneia dintre prietenele mele la 1 noiembrieBlatul se face dupa metoda clasica astfel: albusurile se bat cu mixerul spuma tare, se adauga zaharul, apoi galbenusurile, uleiul si la sfarsit faina. Se pune in tava unsa si tapetata cu faina compozitia pentru blat si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea (desi eu am testul cu ochiul nu folosesc scobitori) si cand e gata se da la rece .

In timpul coacerii blatului se pregateste crema: intr-o cratita se pun toate ingredientele si se pun pe foc mediu pana se ingroasa compozitia, apoi se pune la rece intr-o cratita mai larga in apa rece.

Se face si siropul: apa, zaharul se pun pe foc si se lasa sa clocoteasca bine. Se adauga la sfarsit esesnta se da la rece si el. Acum cand toate sunt reci se face asamblarea: blatul se taie in doua, se insiropeaza foaia de jos, se pune crema jumatate de cantitate, se insiropeaza cea de-a doua foaie si se pune peste crema si restul de crema se pune pe deasupra tortului. Se decoreaza cu frisca.

Pofta buna