Nu am facut niciodata dulciuri pentru sarbatori fara a avea pe listuta si ciocolata de casa, insa este prima oara cand o fac in multe straturi. Pana acum alegeam o singura culoare sau doua intercalate de o foaie de napolitana.

In aceasta forma a fost de mare efect si a placut mult copiilor.

Diferenta prepararii siropului consta in faptul ca se fierbe un timp mai mic,atat pentru faptul ca e necesar sa fie mai lichid pentru a inmuia foile cat si pentru a o putea manevra usor.

Intr-un vas cu fund dublu punem zaharul si apa. Lasam sa se imprieteneasca :)) timp in care cernem laptele praf si-l impartim in mod egal in doua castroane. In unul adaugam cacaua cernuta.

Punem vasul cu zaharul la foc mic. Amestecam pana la topirea completa a zaharului (sa nu mai zarim deloc cristale ).

Din acest moment mai lasam sa fiarba 2 minute! Asta daca doriti sa folositi multe foi de napolitana. Daca doriti s-o faceti fara foi o fierbeti 4, maxim 5 minute! iar daca o faceti doar cu 3 foi (deasupra, dedesubt si la mijloc) o fierbeti 3-4 minute.

Testati cu proba picaturii (lasand sa curga o picatura de sirop de pe lingura intr-o ceasca cu apa rece). Pentru ciocolata simpla biluta de sirop trebuie sa ramana intacta iar pentru cea in multe foi trebuie sa se imprastie dar totusi sa observati ca e un sirop destul de legat. Am incercat sa explic cat de babeste am putut :)).

Cand ati terminat cu siropul opriti focul, adaugati zeama de lamaie, esenta si untul taiat cubulete. Omogenizati si impartiti in mod egal siropul in vasele cu laptele praf. Daca doriti, puteti adauga nuca prajita, tocata.

Amestecati repede in ambele vase, pentru omogenizare.

Pregatiti foile si incepeti sa le acoperiti cu un strat subtire de ciocolata, alternand culorile. Pe foi mici mie mi-au iesit 6 straturi. Daca faceti pe foi mari veti avea doar 4 straturi. Trebuie sa lucrati repede. Cu cat se raceste siropul veti intinde mai greu ciocolata.

Cand ati terminat puneti deasupra ceva greu - un fund de lemn, spre exemplu si dati la rece pentru cateva ore dupa care o puteti portiona.