Se apropie vremea Mucenicilor si am venit cu o reteta de Mucenici Moldovenesti foarte pufosi,mierosi si plini de nuca :) exact ce ne place tuturor :)Se puna faina intr-un castron. Se pune laptele pe foc si se amesteca cu zaharul, esente, coaja de lamaie. Se face maiaua din drojdie amestecata cu 2 linguri de faina si putin din laptele de pe foc amestecat cu zaharul. Se amesteca bine maiaua si se lasa sa creasca 15 minute. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare. Peste faina adaugam laptele, galbenusurile, albusurile, untul topit si maiaua si incepem sa amestecam bine toate ingredientele. Apoi framantam bine 30 minute.

Presaram aluatul cu faina si lasam sa creasca la loc cald timp de 1 ora. Dupa ce a crescut luam bucati din aluat si formam 8 -uri pe care le coacem in tava in cuptorul bine incalzit la foc mediu pana se rumenesc. Se ung cat sunt calde cu miere si se tavalesc prin nuca macinata.

Pofta bunaPreparate cu nuca,miere