ALUATULSe face o maia din drojdie, 2 linguri zahar, 2 linguri apa si putina faina si se lasa la crescut 15 minute.

Separat se cerne faina, se amesteca cu sarea, coaja si zeama de la lamaie, zaharul vanilat, cele 6 linguri de zahar ramase si cu maiaoa.

Se amesteca bine si se pune din apa calduta putin cate putin pana ce aluatul este elastic, se adauga si uleiul si se framanta cam 15-20 minute.

Se lasa aluatul 1 h la crescut la loc calduros.

Dupa ce a crescut mai framantam sa scoatem aerul din el si ne apucam de treaba.

Facem din aluat suluri subtiri de 1,5 cm si lungi de 10 cm si le lipim cap de cap pt a forma un covrig, apoi rasucim pentru a forma cifra 8.

In tava unsa cu ulei se pun mucenicii la copt.

Cand sunt copti, asa fierbinti ii trecem prin siropul deja racit.

SIROPULSe pun la fiert apa si zaharul si se lasa pana ce scade la jumatate si vom obtine 500 ml sirop.

Il lasam la racit.

PENTRU ORNATNuca se amesteca cu scortisoara si zaharul si se presara din belsug peste mucenicii copti si insiropati.