Fie ca e vorba de o petrecere sau de o cina, pizza este oricand bine-venita.

Se prepara aluatul de pizza: se pune intr-un castron faina . Se face o adancitura la mijloc, se adauga drojdia, untul si sarea si turnam un pic de apa calduta pentru a dospi un pic drojdia.

Se framanta aluatul bine pana devine elastic si nu mai este lipicios. Apoi se pune intr-un castron, se acopera cu o panza si se lasa la dospit intr-un loc cald 1 ora, cat sa-si dubleze volumul. Se unge tava cu un strat subtire de ulei. Se mai framanta putin aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina si se intinde o lipie cam cat forma . Deasupra pe aluat incepem sa asezam feliile de sunca, gogosarii,rosiile, maslinele taiate felii,cascavalul ras si daca dorim ketchup-ul.

Bineinteles saram si condimentam si presaram cateva fire de menta.

Introducem la cuptorul incins timp de 20-25 min. pana se topeste branza iar marginea e rumenita. Se scoate din cuptor, se taie in felii si se serveste imediat.