Detalii Tort Autentic Romanesc
Pregatirea blaturilor: Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul si esenta, iar apoi se incorporeaza si faina amestecand cu ajutorul unei spatule de silicon cu miscari circulare de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincins la 160 grade pentru 40 minute. Blatul de cacao se prepara respectand aceeasi pasi de la blatul de vanilie, doar ca faina se amesteca cu cacao si se amesteca cu compozitia. Pregatirea cremei de iaurt cu frisca: Hidratam gelatina cu apa calduta, iar frisca o batem spuma. Gelatina se topeste pe baie de abur dupa care se toarna peste frisca ce a fost batuta, iaurtul de fructe si zahar pudra. Se amesteca bine crema. Pregatirea cremei de mascarpone cu ciocolata alba: Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si ciocolata alba topita, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor. Se adauga zeama de lamaie dupa gust. Asamblarea tortului: Blaturile pufoase racite se taie in doua, obtinand cate 2 blaturi de vanilie/cacao. Pe un platou de tort se aseaza un blat de vanilie insiropat cu sirop de zmeura-crema de iaurt, apoi un blat de cacao insiropat-crema de mascarpone. Operatia se repeta pana la finalizarea blaturilor si cremelor. Invelit in folie de aluminiu (inel reglabil), tortul se introduce la frigider pentru 5-6 ore. Dupa ce a stat la rece, se scoate si se imbraca in crema de unt (unt mixat cu zahar pudra), dupa care se introduce iar la frigider pentru a se intari. Cand untul este bine intarit, iar tortul este bine finisat se imbraca in pasta de zahar si se decoreaza dupa preferinta.
Pregatirea blaturilor: Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul si esenta, iar apoi se incorporeaza si faina amestecand cu ajutorul unei spatule de silicon cu miscari circulare de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincins la 160 grade pentru 40 minute. Blatul de cacao se prepara respectand aceeasi pasi de la blatul de vanilie, doar ca faina se amesteca cu cacao si se amesteca cu compozitia. Pregatirea cremei de iaurt cu frisca: Hidratam gelatina cu apa calduta, iar frisca o batem spuma. Gelatina se topeste pe baie de abur dupa care se toarna peste frisca ce a fost batuta, iaurtul de fructe si zahar pudra. Se amesteca bine crema. Pregatirea cremei de mascarpone cu ciocolata alba: Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si ciocolata alba topita, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor. Se adauga zeama de lamaie dupa gust. Asamblarea tortului: Blaturile pufoase racite se taie in doua, obtinand cate 2 blaturi de vanilie/cacao. Pe un platou de tort se aseaza un blat de vanilie insiropat cu sirop de zmeura-crema de iaurt, apoi un blat de cacao insiropat-crema de mascarpone. Operatia se repeta pana la finalizarea blaturilor si cremelor. Invelit in folie de aluminiu (inel reglabil), tortul se introduce la frigider pentru 5-6 ore. Dupa ce a stat la rece, se scoate si se imbraca in crema de unt (unt mixat cu zahar pudra), dupa care se introduce iar la frigider pentru a se intari. Cand untul este bine intarit, iar tortul este bine finisat se imbraca in pasta de zahar si se decoreaza dupa preferinta. 1. Pentru a se taia bine blaturile se lasa 24 ore la racit. 2. Tortul se monteaza cu ajutorul unui inel reglabil de tort, insa in lipsa lui putem folosi si folie de aluminiu care se infasoara in juru lui. 3. La finisarea tortului cu unt se foloseste doar unt foarte gras de 82% grasime.
Etichete:
oua,
unt,
faina,
ulei,
smantana,
zahar,
fructe,
lamaie,
ciocolata,
cacao,
capsuni,
tort