Clatite!! Mereu o mare bucurie la noi in casa cand se fac clatite. Faptul ca unul la prefera cu ciocolata, altul cu dulceata, sau altul cu branzica este mai putin important, ceea ce conteaza este sa fie clatite, pentru ca apoi fiecare le serveste cu ce doreste :P Eu trebuie sa recunosc ca imi plac clatitele cu orice (comestibil :P) dar pe primele locuri s-ar situa branzica si ciocolata (ordinea nu stiu daca e asta pentru ca mi-e greu sa ma hotarasc). De data aceasta am ales sa le fac cu urda, pentru ca aveam mai multa la dispozitie in frigider si pentru un plus de savoare am adaugat si cateva arome...delicioase!Puteti sa folositi ce reteta de clatite va place, eu am folosit reteta mea preferata pe care am folosit-o si aici, si cu care nu dau gres niciodata (aproape niciodata, ca sa sune mai realist).

Incepem cu clatitele care se pregatesc foooarte usor, dar cert este ca ne tin o bucata buna de timp langa aragaz. Pentru asta eu folosesc doua tigai, chiar daca am un vas in plus de spalat, macar timpul de preparare e injumatatit.

Amestecam ouale cu ajutorul unui tel, adaugam sarea si zaharul si mixam bine. Turnam smantana in compozitie si omogenizam, apoi treptat punem laptele si faina, alternand ca sa nu ramana cocoloase. La sfarsit punem si apa minerala si omogenizam. Punem compozitia la frigider pentru minim jumatate de ora.

Pregatim tigaia de copt, o ungem cu foarte putin ulei de fiecare data cand facem o clatita noua. Coacem bine clatitele pe ambele parti, iar cand am terminat treaba (dulce dar anevoioasa) putem sa trecem la umplutura.

Urda o maruntim bine cu furculita, adaugam siropul de artar, crema de whisky si esenta de vanilie si amestecam bine pana obtinem o pasta fina si omogena. Nu am pus mai mult dulce in crema pentru ca urda este mai dulceaga de felul ei, la fel si crema de whisky si strugurii.

Din clatitele rezultate luam 8 clatite, cele mai frumoase, si le ungem cu crema. Punem cateva boabe de struguri si le rulam cu grija. Incalzim cuptorul la foc mediu, stropim clatitele cu putina smantana si le dam la cuptor pentru 10-15 minute. Dupa ce le scoatem din cuptor presaram putin zahar si apoi le servim cu mare pofta.

Enjoy!