Detalii Lasagna cu dovlecei
Desi vremea dovleceilor proaspeti de gradina a trecut, acestia se mai gasesc in supermarketuri, motiv pentru care va propun aceasta reteta de lasagna mai putin originala, inlocuind pastele cu felii de dovlecei.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mai incapatoare, se adauga ceapa tocata si se prajeste un minut. Se adauga usturoiul curatat si feliat, se mai lasa 1/2 de minut apoi se adauga carnea tocata. Se calesc toate, amestecand pana cand carnea isi schimba culoarea. Se adauga rosiile pasate si bulionul. Se condimenteaza cu sare si piper, se pun busuiocul si cimbrul, 1/2 canita de apa fierbinte, se pune capacul si se lasa la la foc mic 30 - 35 minute.
Dovlecelul curatat se feliaza in felii de aproximativ 5 mm, se presara cu sare si se lasa 10 minute deoparte. Se tamponeaza apoi cu hartie absorbanta pentru a indeparta orice urma de apa sau umezeala si se prajeste pe gratarul incins. Se lasa cate 1 - 2 minute pe fiecare parte. Se trage de pe foc amestecul de carne, se adauga ricotta, se amesteca, apoi se incepe asamblarea preparatului intr-un vas termorezistent. Pe fundul vasului se pun 2 linguri din amestecul de carne si rosii, se pun doua felii de dovlecel una langa alta, pe fiecare felie se pune cate 1 - 2 linguri de amestec si se presara cu parmezan. Se repeta straturile terminand cu felii de dovlecel. Mi-au iesit cate trei straturi pentru fiecare portie. Peste dovleceii din ultimul strat am presarat parmezanul ramas si felii de mozzarella. Am acoperit vasul cu folie de aluminiu si l-am dat la cuptor pentru 50 minute la 200 grade. Am scos folia de aluminiu si am mai dat vasul la cuptor pentru inca 15 minute pentru a se rumeni.