Dulci sau sarate, tartele se afla in topul preferintelor noastre. Cea de azi e una extrem de simpla si la indemana oricui, dar buna in egala masura.

Se amesteca faina cu zaharul pudra si untul taiat cubulete, pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul si laptele rece si se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 30 minute.

Dupa cele 30 minute, se scoate si se imparte in doua. (2/3 si 1/3) Partea mai mare de aluat (2/3) se intinde si se pune intr-o forma de tarta. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se pune in cuptor pentru 10 minute. Apoi se scoate, se pune grisul si peste el, gemul de prune amestecat cu scortisoara. Din restul de aluat se taie fasii din care se face grilajul de deasupra. Se unge grilajul cu galbenus de ou si se coace 30-35 minute pana se rumeneste.

Se pudreaza cu zahar.