O prajitura rapida, de post, ce ma duce cu gandul la un brownie... crusta zaharoasa, aromata si gust subtil de nuca prajita.

Se cantareste faina se amesteca cu praf de copt si cacao.

Miezul de nuca se trage in tigaie cat sa prinda un gust de copt, se lasa la racit si se macina fin cu ajutorul robotului de bucatarie. Apa + uleiul + zahar se mixeaza bine pana se obtine o emulsie. In emulsia de mai sus se adauga un praf de sare, coaja de portocala, sucul de portocala si lamaie. Se cerne amestecul de faina, praf de copt, cacao in lichide. Se mixeaza cu treapa inferioara pana la omogenizarea completa a aluatului. La final de adauga nuca macinata si se amesteca cu o lingura de lemn sau cu paleta de patiserie. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu faina si se introduce in cuptorul preincalzit, pe nivelul superior al cuptorului, la temperatura de circa 160 grade Celsius, timp de 40 minute. Se verifica prin metoda scobitorii.

Prajitura se lasa la racit in cuptor cu usa intredeschisa. Dupa racirea completa se portioneaza si se serveste alaturi de un ceai cald. :)Pofta buna!