Pizza este o mancare ce isi are originea in Italia. Este o paine plata, de obicei rotunda, acoperita cu sos de rosii si branza, plus alte topping-uri optionale, preparata la cuptor.

Aceasta este reteta de pizza taraneasca ce o fac eu in casa. Un blat pufos, ce ne place foarte mult...iar ca umplutura, fiecare isi alege ceea ce ii place mai mult sau ce are prin casa. Dar oare cui nu-i place pizza ?Aluatul l-am preparat in masina de paine, dar se poate face si cu mana.

Introducem in masina de paine, pe rand laptele, sarea, uleiul,faina amestecata cu praful de copt, drojdia si deasupra zaharul.

Programam masina pe programul de framantat si dospit aluat Dough si o lasam sa-si faca operatiunile.

Cand aluatul este gata, il rasturnam din cuva,pe masa presarata cu faina si intindem aluatul cu mainile pina ajunge la dimensiunea unei tavi mari de aragaz.

Mozzarella-mini o taiem in doua, sunca o taiem fasii iar salamul, felii.

Dupa ce am tapetat tava cu hartie de copt,asezam blatul de pizza, pe care il vom unge cu sosul de rosii preparat, amestecand toate ingredientele.

Asezam apoi feliile de salam si fasiile de sunca, peste sos.

Jumatatile de mini -mozzarella si feliile de masline, urmeaza.

Apoi radem cascavalul deasupra.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit,in prealabil,la 160 de grade, pentru aproximativ 60 de minute, pina se rumeneste frumos deasupra.

La servire, cine doreste mai poate adauga diferite sosuri....

Pofta mare !Si cum o pizza buna se bazeaza pe un aluat pentru pizza bun, ma gindesc ca acesta este unul dintre ele..