Detalii Gogosari umpluti cu varza si conopida
Este o muratura foarte buna, o fac in fiecare an, are mare succes .
Se aleg gogosari mari si sanatosi, se spala, se curata de cotoare si seminte .
Varza se spala si se razuieste , se adauga putina sare, cimbru si marar maruntite si se framanta .
Asezam crengute de cimbru, de marar si foi de dafin pe fundul borcanelor .
Umplem gogosarii cu varza .
Spalam conopida si o desfacem in buchetele , curatam radacina de telina si o taiem felii, la fel si morcovii .
Asezam un rand de conopida, un rand de gogosari umpluti,printre ele punem foi de dafin , felii de hrean , felii de telina si rondele de morcovi .
Pregatim fiertura din ;apa,otet, sare, boabe de piper, boabe de mustar, zahar , cand ajunge la punctul de fierbere o turnam in borcane .
Acoperim borcanele si le asezam intre paturi pana a doua zi cand le asezam in camara .
Pofta buna !!!Gogosarii se pot umple cu boabe de struguri . Se poate folosi varza rosie la umplerea gogosarilor .