Este o muratura foarte buna, o fac in fiecare an, are mare succes .

Se aleg gogosari mari si sanatosi, se spala, se curata de cotoare si seminte .

Varza se spala si se razuieste , se adauga putina sare, cimbru si marar maruntite si se framanta .

Asezam crengute de cimbru, de marar si foi de dafin pe fundul borcanelor .

Umplem gogosarii cu varza .

Spalam conopida si o desfacem in buchetele , curatam radacina de telina si o taiem felii, la fel si morcovii .

Asezam un rand de conopida, un rand de gogosari umpluti,printre ele punem foi de dafin , felii de hrean , felii de telina si rondele de morcovi .

Pregatim fiertura din ;apa,otet, sare, boabe de piper, boabe de mustar, zahar , cand ajunge la punctul de fierbere o turnam in borcane .

Acoperim borcanele si le asezam intre paturi pana a doua zi cand le asezam in camara .

Pofta buna !!!Gogosarii se pot umple cu boabe de struguri . Se poate folosi varza rosie la umplerea gogosarilor .