Incepe sezonul meu preferat: capsune, cirese, soc si alte minunatii. Iata o tarta nepretentioasa....

Pentru piscot am avut o forma de tort detasabila de 28 cm. Cam mare, recunosc, cu toate acestea, mi-a dat,din cantitatile de mai jos, un tort destul de inalt. L-am taiat in doua felii, si deci am avut o baza pentru doua prajituri cu fructe. Una am congelat-o (merge foarte bine), pentru mai tarziu. Voi, daca vreti, puteti injumatati cantitatileBatem ouale cu zaharul cam 10 minute. Daca avem un robot (al meu tocmai s-a stricat), merge mai repede.

Amestecam separat amidonul, faina cernuta si praful de copt si le adaugam la crema de oua. Observati, va rog, nu avem nici un pic de grasime ! Coacem acest piscot, intr-o forma de tort detasabila, cam 30 de minute, la 180 de grade, lasam sa se raceasca bine.

Intre timp, curatam si taiem capsunile felii. Eu am taiat piscotul in doua, o parte am pus-o deoparte, iar pe cealalta am uns-o foarte subtire, cu gem de capsuni, amestecat cu putina apa, sa-l putem intinde bine. Am cladit, apoi, fructele, dupa principiul tiglelor pe acoperis, suprapunandu-le partial, si am trecut la prepararea jeleului care sa le acopere.