Magdalenele sunt niste prajiturele tare simple si gustoase. Ingredientele nu sunt foarte diferite de o prajitura normala, insa difera putin modul de preparare. Se pot face multe combinatii, cu multe arome...vanilie, ciocolata sau chiar fructate. Eu am ales sa combin lamaia cu strugurei, stiu...putin acrisoara combinatia insa a mers perfect cu dulcele prajiturelelor.

In reteta am folosit lemon curd pentru ca aveam in dotare siiii...strugurei proaspeti si aromati. Daaar, daca nu aveti lemon curd puteti folosi o lingura suc de lamaie combinata cu o lingura smantana si o lingurita zahar si gata. Faina se amesteca cu sarea si cu praful de copt. Ouale se mixeaxa bine impreuna cu zaharul pana cand devin spumoase si isi dubleaza volumul. Se adauga faina in doua reprize si se mixeaza usor dupa fiecare adaugare. La final se adauga si untul moale la temperatura camerei, lemon curdul si extractul de vanilie si se omogenizeaza. Punem boabe de strugurei dupa bunul plac si amestecam usor cu o spatula. Punem compozitia la rece pentru cel putin o ora. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Ungem cu unt si tapetam cu faina formele de magdalene. Daca aveti forme de silicon nu mai este nevoie sa le ungeti. Umplem formele cu compozitia de magdalene pana la 2/3 din capacitatea maxima. Punem tava la rece pentru 20 de minute. Dupa cele 20 de minute scoatem tava din frigider si o introducem in cuptorul incins. Coacem magdalene timp de 12-13 minute, pana cand se rumenesc usor.