O prajitura minunata..,,,,delicata, aromata, parfumata, numai buna pentru a fi savurata intr-o dimineata cu mult soare( am voie sa visez) si aroma de cafea :)Foile se prepara destul de usor, cernem faina( oprim o mana, este posibil sa nu intre toata, depinde de tipul de faina, de marimea oualor), apoi o amestecam cu bicarbonatul si praful de copt pe care le vom stinge cu zeama de lamaie.

Untul se topeste si apoi se lasa putin la racit, se adauga, iaurtul si mierea si se amesteca foarte bine.

Se pune compozitia de unt si miere peste faina, se adauga si ouale, laptele impreuna cu vanilia si se framanta un aluat pufos si elastic. Infainam aluatul ( cu o parte din faina ramasa) si il impartim in 4 asa din ochi apoi, pe o suprafata bine infainata, (eu am intins direct pe foaia pergament) si intindem cele 4 foi foarte subtire.

Coacem foile la 180 de grade pentru maxim 5 minute( o sa vedeti ce repede se coc, nu le lasati mult, foaia este subtire si se arde usor).

Cat se racesc foile ne ocupam de crema.

Preparam grisul: punem vasul cu lapte si vanilie pe foc si cand este fierbinte, turnam grisul in ploaie, amestecam bine sa se ingroase, nu-l vom lasa mai mult de cateva minute si-l vom da deoparte sa se raceasca.

Untul moale il vom mixa cu zaharul pudra, apoi vom pune gemul dar lingura cu lingura, mixam bine si tot in acest mod vom pune si grisul racit. Crema o vom imparti in trei parti egale.

Asamblare:Punem o foaie la baza tavii, deasupra ungem cu crema de gris, deasupra vom pune iar foaie, din nou crema de gris, apoi urmatoarea foaie pe care o vom unge cu gemul de prune iar deasupra peste gem, restul de crema de gris si din nou foaie pe care nu o vom mai unge.

Acoperim cu o folie, punem deasupra o greutate si dam prajitura la rece( eu am lasat-o peste noapte). Cand este gata o portionam si o servim cu placere...e un deliciu :)