Prima oara cand fac, se vede ca nu sunt doi la fel! :)))Am urmat sfatul dat de Gaby si i-am facut umpluti cu nuca si zahar! Au iesit o nebunie!Se pune drojdia la crescut cu o ligura de zahar, una de lapte, 10 minute.

Laptele se incalzeste la temperatura mainii.

Ouale se bat spuma cu un praf de sare.

Se pune faina intr-un castron, se pun toate ingredientrle fara ulei si se framanta un aluat nelipicios.

Se adauga uleiul si se mai framanta 8-10 minute.

Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit la loc cald 1 ora.

Siropul se face prin fierberea apei cu zaharul 2-3 minute si adaugarea aromelor dupa stingerea focului.

Aluatul dospit se imparte in 8 bucati egale.

Se ia fiecare bucata pe rand si se face un sul de 10-15 cm, care se intinde cu sucutorul cat de subtire se poate (2-3mm).

Se presara pe o margine din amestecul de nuca si zahar.

Se ruleaza aluatul peste umplutura si se lipeste bine, dupa care se intinde cu mana prin rulare pana se lungeste la 35-40 cm.

Se face un cerc lipind cele doua capete ale sulului si se rasuceste o data sau de doua ori sa capete forma de 8.

Nu se face sulul initial prea lung si subtire deoarece prin intindete iese prea ingust si se ruleaza greu cu umplutura. Am incercat toate metodele, se poate observa ca nu sun doi la fel si cea descrisa este cea mai buna.

Asa se procedeaza pana se fac toate bucatile de aluat.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie si se lasa 30 minute la crescut.

Se ung cu galbenus amestecat cu lapte si se introduc in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.

In cuptor am pus si o cratita cu apa ca sa ca sa iasa mai fragezi.

Cand sunt rumeniti frumos se scot din cuptor.

Se scoate hartia de copt, se pun la loc mucenicii ai se toarna peste iei siropul facut.

Se reintroduc in cuptor pentru 5 minute, pana se absoarbe tot siropul.

Se incalzeste mierea sa devina lichida.

Se unge fiecare mucenic cu miere, se tavaleste prin nuca macinata, se mai presara pe deasupra si se pun pe platou.

Prin umplutura capata un gust si mai pregnant de nuca!Pofta Buna!Se pot insiropa si prin trecerea lor prin sirop si presararea cu nuca.