Detalii Tort alb cu crema de vin si lamaie
Ingrediente:
blat: 10 albusuri,
10 linguri zahar,
1 lingura zeama de lamaie,
coaja de lamaie,
8 linguri faina,
5 gr praf de copt,
un praf de sare crema: 4 galbenusuri,
200 gr zahar,
250 ml vin alb dulce,
1 plic gelatina,
250 gr frisca,
zeama si coaja rasa de la o lamaie mai mare sau 2 mai mici frisca pentru ornat
Imi plac torturile cu crema dulce-acrisoara, iar acesta este unul dintre ele.
Pentru prepararea tortului cu crema de lamaie incepem cu prepararea blatului . Batem albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc .
Adaugam zaharul,zeama si coaja de lamaie si batem pana obtinem o crema tare.
Adaugam faina cernuta,praful de copt si amestecam usor de sus in jos pana se omogenizeaza bine .
Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 35 de minute ( pana este gata ) Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca,apoi il taiem in 2 pe orizontala.
Pentru crema batem galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana se albeste .
Adaugam vinul caldut,coaja de lamaie, punem vasul cu crema la bain-marie si amestecam continuu pana se ingroase,fara a fierbe .
Hidratam gelatina in zeama de lamaie Dam jos,adaugam zeama de lamaie cu gelatina si amestecam tinand vasul cu fundul pe gheata sau apa rece pana ce crema s-a racit complet,fara a se inchega .
Batem frisca si o amestecam in compozitie .
Montam tortul in forma in care a fost copt blatul .
Punem o felie de blat,3/4 din crema,a doua felie,restul de crema .
Dam forma la rece pentru cateva ore .
Ornam cu frisca,ciocolata sau dupa imaginatie .