Imi plac torturile cu crema dulce-acrisoara, iar acesta este unul dintre ele.

Pentru prepararea tortului cu crema de lamaie incepem cu prepararea blatului . Batem albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc .

Adaugam zaharul,zeama si coaja de lamaie si batem pana obtinem o crema tare.

Adaugam faina cernuta,praful de copt si amestecam usor de sus in jos pana se omogenizeaza bine .

Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 35 de minute ( pana este gata ) Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca,apoi il taiem in 2 pe orizontala.

Pentru crema batem galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana se albeste .

Adaugam vinul caldut,coaja de lamaie, punem vasul cu crema la bain-marie si amestecam continuu pana se ingroase,fara a fierbe .

Hidratam gelatina in zeama de lamaie Dam jos,adaugam zeama de lamaie cu gelatina si amestecam tinand vasul cu fundul pe gheata sau apa rece pana ce crema s-a racit complet,fara a se inchega .

Batem frisca si o amestecam in compozitie .

Montam tortul in forma in care a fost copt blatul .

Punem o felie de blat,3/4 din crema,a doua felie,restul de crema .

Dam forma la rece pentru cateva ore .

Ornam cu frisca,ciocolata sau dupa imaginatie .