Am primit aprecieri deosebite la aceasta ciorba .

Baiatul meu a spus ca nectarul zeilor nu este atat de bun ca ciorba mea :D Chiar m-am mirat,nu am folosit ingrediente deosebite . Conteaza faptul ca am avut carne de vitel crescut si sacrificat in gospodarie [ a rudelor], legume cultivate in gradina proprie sau de la soacra .

Am preparat aceasta ciorbita la aparatul Multicooker Philips .

Carnea de vitel se spala si se portioneaza in cuburi de 3/3 cm . Legumele se spala, se curata si din nou se spala . morcovii se taie rondele cu ajutorul cutitului ondulat pentru aperitive .

Ceapa se toaca marunt .

Telina se feliaza si cartofii se taie cubulete . Racordati aparatul la reteaua electrica introduceti 2l apa si fixati cu ajutorul tastei meniu functia Boil . Selectati timpul de gatire 45 minute si actionati Start . Puneti la fiert carnea, foaia de dafin,morcovii, telina si ceapa . Sarati . Condimentati cu pasta iute de ardei .

Cartofii se pun cam dupa 20 minute . Dupa 30 minute adugati in ciorba galuste pe care le preparati din ouale batute spuma, sare si gris adugat treptat . Puneti si mazarea verde si bulionul .

Mai lasati sa fiarba maximum 10 minute . La sfarsit opriti aparatul adugati o cana de apa rece si lasati jos capacul . In acest mod galustele vor fi mai pufoase . Gustati si asezonati cu sare daca mai este nevoie . Serviti ciorba calda cu verdeata pesarata deasupra . Eu am dorit sa fie mai acrisoara [ mazarea i-a dat un gust prea dulce ] si am dres cu zeama de lamaie .

Galustele : Cand le puneti in zeama aceasta trebuie sa clocoteasca moderat, pentru ca galustele sa nu se imprastie . Introduceti lingura intai in zeama calda, luati cam jumatate de lingura pe care o aduceti spre marginea vasului in care le-ati preparat . Forma lor va fi sub forma de frunza .

Ridicati lingura si pe mijloc le faceti o usoara taietura . Acum puteti pune galusca la fiert .