Un ministru nationalist din guvernul de la Skopje a fost destituit dupa ce la o conferinta de presa a folosit pe un banner vechiul nume al tarii, transmite duminica DPA.

Ministrul muncii nord-macedonean Rasela Mizrahi a fost demis duminica dimineata de parlament, cu 62 de voturi pentru si 26 impotriva, dupa o dezbatere care s-a prelungit cu cateva ore. In ultimele saptamani, Mizrahi a folosit in cel putin doua ocazii un banner pe care scria Republica Macedonia in loc de Republica Macedonia de Nord.

Noul nume al tarii balcanice a fost introdus in urma cu aproximativ un an, punandu-se capat astfel unei dispute cu Grecia, ce are in componenta o provincie istorica numita Macedonia.

Mizrahi face parte din partidul nationalist VMRO-DPMNE, care nu a acceptat niciodata schimbarea numelui tarii in Republica Macedonia de Nord.

Atena a protestat fata de prezenta bannerului cu numele Macedonia, ceea ce l-a determinat pe premierul interimar nord-macedonean Oliver Spasovski sa solicite destituirea Raselei Misrahi.

Spasovski conduce un guvern de tranzitie pana la 12 aprilie, cand au loc noi alegeri legislative in Macedonia de Nord. AGERPRES/(AS - autor: Tudor Martalogu, editor online: Anda Badea)