Presedintele Donald Trump a anuntat joi ca Statele Unite l-au ucis pe liderul Al-Qaida in Peninsula Arabica (AQAP) Qassim al-Raymi in cursul unei operatiuni de combatere a terorismului in Yemen, relateaza Reuters si AFP.

Sub conducerea lui Raymi, AQAP a comis violente de neconceput impotriva civililor din Yemen si a incercat sa organizeze si sa comita numeroase atacuri impotriva Statelor Unite si a fortelor noastre, a declarat Trump, potrivit unui comunicat.

Moartea lui slabeste in continuare AQAP si reteaua Al-Qaida la nivel global si ne apropie de eliminarea amenintarilor pe care aceste grupuri le reprezinta pentru securitatea noastra nationala, a spus Donald Trump, fara a preciza cand a fost ucis Qassim al-Raymi.

La instructiunile presedintelui Donald Trump, Statele Unite au efectuat o operatiune antiterorista in Yemen si au reusit sa-l elimine pe Qassem al-Raymi, un fondator si liderul grupului Al-Qaida in Peninsula Arabica (AQAP), a anuntat de asemenea intr-un comunicat Casa Alba, noteaza AFP.

Potrivit executivului american, al-Raymi s-a alaturat Al-Qaida in anii 90, actionand in Afganistan pentru Osama bin Laden.

Grupul Al-Qaida in Peninsula Arabica (AQPA) a revendicat atacul comis la inceputul lunii decembrie la o baza militara americana din Pensacola, Florida, si in care au fost ucisi trei marinari, potrivit unui comunicat difuzat duminica trecuta de centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE.

Intr-un discurs audio al liderului sau, Qassem al-Raymi, AQPA a revendicat atacul comis in decembrie 2019 la baza aeronavala din Pensacola, a informat SITE. AGERPRES/(AS - autor: Violeta Gheorghe, editor online: Daniela Juncu)