din vorbirea fratelui Popa Petru (Batiz) la nunta de la Resita 16 septembrie 1973 Fratilor lucratori! Sa bagati de seama (cum a spus un frate care a vorbit aseara despre mandrie): vai de cel ce vorbeste din mandrie! Vai de cel ce vorbeste ca sa-l auda oamenii, sa-l laude! Vai de acela! Nu ne []din vorbirea fratelui Popa Petru (Batiz) la nunta de la Resita 16 septembrie 1973Fratilor lucratori! Sa bagati de seama (cum a spus un frate care a vorbit aseara despre mandrie): vai de cel ce vorbeste din mandrie! Vai de cel ce vorbeste ca sa-l auda oamenii, sa-l laude! Vai de acela! Nu ne dam noi seama ce spune Cuvantul Fratii lucratori, care marturisesc Cuvantul lui Dumnezeu, au raspundere in fata lui Dumnezeu pentru toate sufletele.

Fratilor din satele de pe unde va gasiti: poate [aveti] o adunare mai mare sau mai mica. tii ca fratia ta raspunzi in fata lui Dumnezeu pentru sufletele carora le vorbesti Cuvantul lui Dumnezeu? Din cuvintele tale te scoti fara vina si din cuvintele tale te invinuiesti.

Deci ce e de facut? E de facut sa ne incadram in Cuvantul lui Dumnezeu: Umblati carmuiti de Duhul . Prea putin s-a vorbit si se vorbeste despre Duhul. El este carmuitorul vietii noastre; carmuitorul Bisericii lui Dumnezeu; carmuitorul poporului lui Dumnezeu. i toate adunarile sunt inspirate de acest Duh Sfant, pentru cresterea si desavarsirea sfintilor.

Intr-un loc spune Apostolul Pavel: Dumnezeu a randuit in Biserica: intai apostolii, evanghelistii, pastorii si invatatorii, pentru desavarsirea sfintilor . Iata de ce venim noi la adunare: pentru desavarsire. i un frate sau unul pe care Dumnezeu l-a inzestrat cu un dar, el trebuie sa lucreze la desavarsirea sufletelor.

Te simti in stare fara Duhul Sfant? Te simti in stare sa desavarsesti sufletele? Dar auziti: sa desavarseasca sfintii . Dar cand am fost noi sfinti? Va sa zica Dumnezeu aduce in adunare sfinti? Da! Sfant inseamna pus deoparte. i Biblia e plina de dovezi ca, pe oamenii credinciosi, Dumnezeu i-a ales dinainte de intemeierea lumii. i le-a dat o misiune, ca, in anul, in ziua cand Dumnezeu ii va chema in lucrare ca raspunzatori sau ca un frate oarecare , el va trebui sa-si indeplineasca cu sfintenie misiunea pe care o are.

Deci, fratilor! In mana fratiilor voastre e, de voi depinde adunarea pe care o aveti. De multe ori, printr-o lege a naturii, copiii seamana ori cu tata, ori cu mama. Sa stiti ca adunarea seamana cu fratii lucratori. Daca fratii lucratori lucreaza bine, si fratii sunt bine crescuti. Daca fratii lucratori lucreaza de ochii oamenilor, Biblia opreste [aceasta], spunand: Sunt unii care-L predica pe Hristos din duh de cearta; altii, din slava...