Nu este posibil ca Dumnezeu sa fi facut raul. Poate ca intrebarea este cum de exista raul sub umbrela iubirii lui Dumnezeu? Nu cunosc. Sincer, nu stiu raspunsul. Dar sa intreb si eu ceva. De ce este nevoie ca sa cunoasca cineva ceea ce intrebi? De ce sa ne straduim sa aflam un raspuns care []Nu este posibil ca Dumnezeu sa fi facut raul. Poate ca intrebarea este cum de exista raul sub umbrela iubirii lui Dumnezeu? Nu cunosc. Sincer, nu stiu raspunsul. Dar sa intreb si eu ceva. De ce este nevoie ca sa cunoasca cineva ceea ce intrebi? De ce sa ne straduim sa aflam un raspuns care probabil ne depaseste si sigur nu ne este de folos? Pe mine nu ma preocupa deloc asemenea lucruri, fiindca nu ma intereseaza faptul de ce . Important este ca exista raul si ca este puternic si ameninta sa ne sugrume.

Stapanul lumii intunericului veacului acestuia este diavolul. Cum il vom infrunta? Si atunci vine raspunsul la aceasta intrebare: Mai mare este Cel ce e in voi decat cel ce este in lume (I Ioan 4, 4), raspuns care inseamna doua lucruri: in primul rand, ca Dumnezeu nu doar ca nu este indepartat, ci este in interiorul nostru; si in al doilea rand, ca este mai mare si mai puternic decat stapanul lumii. El este Atottiitorul.

Asadar, ceea ce ne intereseaza este cum sa invingem raul care ne inconjoara, cu ajutorul Binelui, adica al lui Dumnezeu, pe Care trebuie neaparat sa-L descoperim in interiorul nostru. Invocam ajutorul Lui si ducem in mod biruitor lupta noastra impotriva pacatului, a raului si a diavolului. Putin lucru este acest fapt?Nicolae, Mitropolit de Mesogh ia si Lavre tica, Daca exista viata, vreau sa traiesc, Editura Doxologia, Iasi, 2017