Pr. Savatie Bastovoi Impartasirea din acelasi potir are ca scop unificarea noastra in Hristos. Fiecare in parte se uneste intr-un singur Trup, devenind una. Latinescul cuminicare are acelasi sens, de a fi una. Devenim una, ne unificam, prin partasia la Trupul si Singele Domnului. Hristos se uneste cu fiecare din noi, in chip tainic, prin []Pr. Savatie BastovoiImpartasirea din acelasi potir are ca scop unificarea noastra in Hristos. Fiecare in parte se uneste intr-un singur Trup, devenind una. Latinescul cuminicare are acelasi sens, de a fi una. Devenim una, ne unificam, prin partasia la Trupul si Singele Domnului.

Hristos se uneste cu fiecare din noi, in chip tainic, prin Impartasire, ca si noi sa fim una, adica sa ne unim intre noi, alcatuind trupul Bisericii. Faptul ca noi mincam si bem din acelasi potir, din singurul potir, arata ca toti sintem o gura si o inima.

Orice ingretosare sau frica, orice banuiala rea care ne face sa dorim o impartasire separata de ceilalti este straina duhului iubirii...