Daca nu vedem prezenta lui Hristos in mijlocul nostru, suntem orbi, pentru ca orbii nu vad nici soarele, nici luna, nici stelele, nici frumusetile de jos, nici cele de sus. i daca nu auzim glasul Lui in mijlocul nostru, suntem atunci surzi, suntem morti si nu mai suntem in starea aceea in care ar trebui []Daca nu vedem prezenta lui Hristos in mijlocul nostru, suntem orbi, pentru ca orbii nu vad nici soarele, nici luna, nici stelele, nici frumusetile de jos, nici cele de sus. i daca nu auzim glasul Lui in mijlocul nostru, suntem atunci surzi, suntem morti si nu mai suntem in starea aceea in care ar trebui sa fim.

Dragii mei, incercarea focului prin care am trecut a facut credinta noastra, credinta Oastei, sa treaca cu bine. Ea a fost biruitoare prin incercarea prin care a trecut si trece. i ramane si va ramane atata vreme cat noi vom ramane in aceasta credinta si in aceasta invatatura si cat Duhul lui Dumnezeu primit prin aceasta credinta si invatatura va ramane in mijlocul nostru.

Dragii mei, sa nu-mi luati in nume de rau cuvantul meu poate prea lung, dar nu pot din trei cuvinte sa injghebez ceva care sa se poata vedea, care sa se poata intelege. Doua lemne, daca le pui unul peste altul, arata ca doua lemne, nu arata un chip, ceva; nu arata, ca sa spunem asa, o constructie. Biserica lui Hristos sa fie zidita pe acest cuvant si sa ma iertati daca, poate, am prelungit vorbirea aceasta. Dar este nevoie pentru noi, lucrul acesta este de foarte mare nevoie, pentru ca nu stiu cine poate veni maine la mine sau la fratia ta, sau la altul. Maine poate fi mai greu ca astazi si nu vom avea poate o legatura mai stransa si mai apropiata unii cu altii. i tocmai in vremurile de incercare, in vremi de intuneric, tocmai atunci duhurile cele rele, de tulburare, duhurile de galceava ataca mai mult. Ca tocmai atunci ele au mai multa putere. Deci acum cand este...