Numele de casa si de familie erau, la batranii nostri, nume sfinte pe care le aparau cu ochi de vultur si cu mana de fier. In vremea batranilor nostri, tata din casa era acela care misca toate, si fara voia si stirea lui nu se putea misca nimeni. Azi insa, multi tati si multe mame []Numele de casa si de familie erau, la batranii nostri, nume sfinte pe care le aparau cu ochi de vultur si cu mana de fier. In vremea batranilor nostri, tata din casa era acela care misca toate, si fara voia si stirea lui nu se putea misca nimeni.

Azi insa, multi tati si multe mame dorm linistiti de seara pana dimineata, in timp ce copiii lor umbla drumurile rele, se imbata si isi pierd sufletul.

Parintilor, nu lasati pe copiii vostri nicaieri unde se bea si se petrece cu alcool, caci cu acest duh rau strica si ucide Satana sufletul copiilor vostri. Dar cresterea cea buna si mantuirea tinerilor din ispitele pierzarii nu stau numai in aceea sa-i inchideti pe copii in casa si sa-i opriti de a merge colo si colo. (De multe ori, din ce-l opresti pe cineva de la ceva, anume si mai tare se duce acolo!). Silintele parintilor trebuie sa se indrepteze, mai ales, intr-acolo ca fiii lor sa-L afle cu adevarat pe Iisus Mantuitorul. Apropiati copiii vostri de Acela Care a zis: Lasati copiii sa vina la Mine! Buna este grija parintilor. Bune sunt si mustrarea si sfada lor. De lipsa-i cateodata si nuiaua. Dar cand l-ai adus pe copilul tau cu adevarat la Mantuitorul Hristos si cand copilul tau L-a aflat cu adevarat pe Mantuitorul, atunci poti rupe varga si de sfada te poti lipsi. Atunci poti dormi linistit si poti muri linistit, caci copilul tau are cea mai buna zestre si mostenire care nu se va mai lua de la el, asezata fiind pe Temelia cea statornica.

Insa, ca sa poata afla copilul tau pe Domnul si Mantuitorul Iisus Hristos, trebuie mai intai ca tu insuti sa-L cunosti pe Mantuitorul si sa traiesti o viata cu El. In zadar ii predici copilului tau despre Mantuitorul si Evanghelia Lui,...