Lumea, orasele, satele, pana si catunele cele mai indepartate sunt pline cu tot felul de duhuri necurate, care intuneca mintea, razvratindu-i pe oameni si impotrivindu-i Adevarului, sa nu caute sfintenia si neprihanirea care ne vin din Duhul Sfant. In cuvantul de ramas bun al Sf. Ap. Pavel de la Milet (cf. Fapte 20, 17-38), printre []Lumea, orasele, satele, pana si catunele cele mai indepartate sunt pline cu tot felul de duhuri necurate, care intuneca mintea, razvratindu-i pe oameni si impotrivindu-i Adevarului, sa nu caute sfintenia si neprihanirea care ne vin din Duhul Sfant.

In cuvantul de ramas bun al Sf. Ap. Pavel de la Milet (cf. Fapte 20, 17-38), printre altele, spunea: tiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma; si se vor scula din mijlocul vostru oameni care vor invata lucruri stricacioase, ca sa traga pe ucenici de partea lor. De aceea, vegheati! i aduceti-va aminte ca, timp de trei ani, zi si noapte, n-am incetat sa va sfatuiesc cu lacrimi pe fiecare din voi. De aceea va marturisesc astazi ca sunt curat de sangele tuturor. Caci nu m-am ferit sa va vestesc tot planul lui Dumnezeu .

Aceste cuvinte apasa greu pe constiinta celor ce propovaduiesc Evanghelia Domnului Iisus. Cine, la sfarsitul vietii sale pamantesti, poate rosti astfel fara sa roseasca sau sa i se umbreasca seninul, fi-va oare vrednic de vesnica rasplata? Fii necrutator cu tine insuti, caci nu prin vrednicie, ci prin ascultare in smerenie primesti harul si mila Dreptului Judecator.

Capitolul 6 de la Efeseni ne deschide camp liber de lupta fiecaruia impotriva capeteniilor, a domniilor, a stapanitorilor intunericului acestui veac, a duhurilor rautatii acestui veac. Aceste duhuri inselatoare apartin imperiului celui mare al diavolului. Tot aici, Sf. Pavel ne arata necesitatea inarmarii noastre cu armele Duhului, armele Luminii, cu rugaciuni prin Duhul pentru biruinta deplina asupra iadului si instaurarea Imparatiei Pacii si a dragostei divine la cucerirea pamantului pentru cer.

Sfanta Scriptura, Biblia, se citeste si se studiaza sub directa indrumare si inspiratie a Duhului Sfant, nu dupa directivele inspiratoare ale eului sau omenescului din noi. Cuprinsul esential al intregii Biblii este Taina Intruparii Dumnezeirii, Taina lui Hristos-Domnul pentru mantuirea noastra. Dumnezeu, din dragoste, Se inomeneste, rabdand chinuri amare, ca pe oameni sa-i indumnezeiasca. Biblia marturiseste pe Hristos, intelepciunea Lui, calea mantuirii, pentru cei ce asculta de Evanghelie si fericirea vesnica din Raiul lui Dumnezeu, osanda vesnica pentru cei ce nu vor sa asculte de Evanghelie. Biblia cuprinde planul lui Dumnezeu; tot ce a voit Dumnezeu sa descopere omului, in limita intelegerii, pentru mantuirea lui.

Biblia este hambar ceresc, plin cu hrana necesara calatorului spre Patria Cereasca. E ca o mina bogata, in care, pe masura ce te adancesti, descoperi noi si noi comori. Scriitorii Bibliei au fost vase de care S-a folosit Duhul Sfant (cf. II Pt 1, 21). Au fost manati si inspirati de Duhul Sfant. Astfel ca si cercetarea Sf. Scripturi se face cu rugaciuni, sub inspiratia Duhului Sfant si ascultare de cei trimisi.

Cuvintele Sfintei Scripturi nu se pot evalua: sunt mai de pret decat multe bucati de aur si de argint (cf. Ps 118, 72); sunt nemarginite (cf. Ps 118, 96), caci ele strabat dincolo de moarte, in oceanul fericirilor eterne, conducand mintea pe plaiurile vesnic insorite. Sunt mai durabile decat cerul si pamantul (cf. Mt 5, 18). Cuvantul lui Dumnezeu este mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri (cf. Evr 4, 12). Mai dulce decat picurul de miere (cf. Ps 19, 10; 118, 103).

Biblia se mai numeste Sfanta Scriptura (cf. Mc 12, 10; 15, 28; Lc 4, 21; In 2, 22; 7, 38; 10, 35; Rom 4, 3; Gal 4, 30; II Pt 1, 20). Ea e mai numita si Scripturile (cf. Mt 22, 29; Mc...