Cine zice ca este al lui Iisus trebuie sa traiasca si el cum a trait Iisus (I In 2, 6). Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el (I In 2, 15). Fratele meu si sora mea, ma adresez tuturor, de la cel mai mic si []Cine zice ca este al lui Iisus trebuie sa traiasca si el cum a trait Iisus (I In 2, 6).

Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el (I In 2, 15).

Fratele meu si sora mea, ma adresez tuturor, de la cel mai mic si neinsemnat copil, pana la cel mai batran, dar mai ales tineretului, celor tineri, pentru ca sa nu duc cu mine in groapa osanda ca n-am spus.

Trebuie sa traiasca si el cum a trait Iisus. Nu spune ca trebuie sa vorbeasca si el cum a vorbit Iisus. Ci spune ca trebuie sa traiasca si el cum a trait Iisus.

Poate va zice cineva: E prea de tot! E imposibil sa traiasca cineva cum a trait Iisus . Daca zicem asa, daca credem asa, atunci ne inselam zadarnic, pentru ca Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu spune asa, in I Petru 1, 16: Fiti sfinti precum si Parintele vostru din ceruri sfant este .

Eu as putea sa zic: Sfinte Apostol Petru, tie ti-a fost usor sa spui fiti sfinti , dar eu traiesc intr-o lume rea, intr-o lume stricata, intr-o lume nenorocita, plina de nervi, plina de ambitii, plina de orgoliu, plina de nepasare de cele sfinte i deci eu nu pot, nu pot ca sa traiesc o viata de sfant cum zici tu, Sfinte Petru.

Dar Sfantul Petru, daca ar fi de fata, ne-ar raspunde si ar zice: Fiule, iubitule, nu eu am spus lucrul acesta, ci Duhul Sfant a spus prin gura mea. Duhul Sfant l-a spus. i Duhul Sfant e Dumnezeu. i un tata nu pune o povara peste masura pe umarul copilului sau. i daca Dumnezeu a spus fiti sfinti , El nu numai spune, nu numai ca spuneSe spune in primul capitol din Faptele Apostolilor ca Iisus a inceput sa faca si sa invete . Sfantul Luca asa spune: Iisus a inceput sa faca si sa invete .

Cea mai eficace, cea mai dumnezeiasca, cea mai minunata predica este atunci cand tu ai inceput sa faci ceea ce te-a invatat cel de dinainte de tine: Sfintii Prooroci, Sfintii Apostoli, Sfintii Parinti, sfintii si placutii lui Dumnezeu, pe care poate ca pe unii i-ai cunoscut si tu personal. Ei toti au inceput intai sa faca si apoi sa vorbeasca.

Noi vorbim i apoi, de facut, mai faca altulSfantul Petru ne va raspunde: Eu nu-ti pretind sa fii...