Evanghelia de duminica istoriseste cum i-a chemat Iisus la apostolie pe patru dintre apostolii Sai; i-a vazut pescuind in marea Galileii, S-a apropiat de ei si le-a zis: Veniti dupa Mine si va voi face pe voi vanatori de oameni , iar ei indata lasandu-si mrejele si corabia, au mers dupa Domnul (cititi pe larg aceasta []Evanghelia de duminica istoriseste cum i-a chemat Iisus la apostolie pe patru dintre apostolii Sai; i-a vazut pescuind in marea Galileii, S-a apropiat de ei si le-a zis: Veniti dupa Mine si va voi face pe voi vanatori de oameni , iar ei indata lasandu-si mrejele si corabia, au mers dupa Domnul (cititi pe larg aceasta evanghelie la Matei 4, 17-25).

Evanghelia nu spune ce anume le-a mai vorbit Iisus celor patru pescari cand i-a chemat la apostolie. Trebuie insa ca le-a spus ceva nou, ceva nespus de maret, ceva ce i-a miscat pana in adan cul sufletului lor si i-a facut sa-si lase tot ce aveau si sa plece dupa Dansul. Nu pentru orice vorba isi vor fi lasat cei patru apostoli barcile, sotiile, copiii, plecand in lume dupa un Om ce predica o invatatura noua despre imparatia lui Dumnezeu. Mantuitorul era la inceputul lucrarii Sale. El a pasit in lume predicand o lume noua, o invata tura noua, o schimbare din temelie a vietii si a rosturilor vietii. Catre gloata ce se stransese la marginea marii sa-i asculte cuvantul, Mantuitorul zicea: Amin, amin zic voua ca rostul acestei vieti nu sta numai in mancare si bautura nu sta in aceea ca mancati si va saturati din pestii acestei mari Rostul acestei vieti este o imparatie a lui Dumnezeu, care tre buie cucerita O lupta se da pentru aceasta imparatie si cei ce se lupta pun mana pe ea (Mt 11, 12) Cautati mai intai aceasta imparatie si toate celelalte lipsuri ale voastre se vor adauge voua (Mt 6, 33)Celor patru pescari le zicea Iisus: Voi, pescarilor, credeti ca tot rostul acestei vieti sta in pestele ce-l prin deti seara si dimineata din aceasta mare Dar este o alta mare, mai minunata decat aceasta, si este o alta pescuire, mai minunata decat aceasta Eu va chem in marea cea larga a vietii, unde veti pescui suflete pentru imparatia lui Dum nezeu Eu va chem sa scoateti su flete din adancul rautatilor si din marea pacatelor Eu va dau un fel de minunate mreje cu care veti pescui milioane de suflete pentru imparatia lui Dumnezeu In nu mele Meu veti arunca mrejele si multe suflete veti scoate din adancul rautatilor Veniti dupa Mine si va voi face pe voi vanatori de suflete pentru imparatia lui DumnezeuCei patru pescari au ascultat che marea Domnului. Mai tarziu Domnul a alaturat la ei inca 8 pescuitori de suflete. Minunata pescuire sufle teasca au facut acesti doisprezece vanatori . In istoria lumii nu se cunoaste o alta asa minune, ca doisprezece pescari simpli sa cucereasca o lume intreaga pentru Evanghelie. Dar taina acestei biruinte pe langa darul lui Dum nezeu sta si in aceea ca, prin vestirea Evangheliei, apostolii au ri dicat in toate partile alti si alti apo stoli mai mici si seceratori in ogorul Domnului. La inceputul crestinis mului, fiecare crestin era un mic apostol si vestitor al Evangheliei.

Minunata chemare si groaznica raspundere au urmasii apostolilor: episcopii, preotii, pentru vestirea Evangheliei. Dar vestirea Evangheliei nu apartine numai urmasilor apo stolilor, ci ea apartine in anu mite margini si tuturor crestinilor.

Fiecare crestin trebuie sa fie si el un vestitor al Evangheliei lui Hristos. Fiecare crestin trebuie sa fie si el un luptator pentru biruinta im paratiei lui Dumnezeu. i tu, draga cititorule, trebuie sa fii un mic apo stol in cercul vietii in care...