1. Orice madular al Lucrarii Domnului trebuie sa aiba necurmat o grija sfanta, ca sa nu dea niciodata vrajmasului un prilej ca fratietatea noastra si Numele Domnului nostru sa fie batjocorite pentru vreun pacat al cuiva. Vrajmasul aude repede. Sa nu facem si sa nu spunem niciodata vreun rau, pentru ca el sa nu poata []1. Orice madular al Lucrarii Domnului trebuie sa aiba necurmat o grija sfanta, ca sa nu dea niciodata vrajmasului un prilej ca fratietatea noastra si Numele Domnului nostru sa fie batjocorite pentru vreun pacat al cuiva.

Vrajmasul aude repede.

Sa nu facem si sa nu spunem niciodata vreun rau, pentru ca el sa nu poata niciodata spune vreun rau despre noi.2. In vremile normale nu-i nevoie de minuni.

Dar in ceasurile crancene este atata nevoie de ele!Fara minuni, multi dintre noi n am fi putut fi salvati,prin cate astfel de ceasuri am trecut.3. Pentru mintile oamenilor care judeca linistit, nu i nevoie de dovezi cutremuratoare despre existenta lui Dumnezeu si despre lucrarea Puterii Lui,fiindca acestea se vad limpede si de catre oricine.

Dar cand oamenii incep sa si piarda judecata sanatoasa, cand incep sa calce in picioare orice gand sau simtamant evlavios, atunci este nevoie ca Dumnezeu sa le zguduie constiintele prin dovezi deosebite.4. Daca nu primeste mereu dovezi, mintea omului se insala curandsi inima lui curand incepe sa se indoiasca si sa se strice, alipindu se din nou de ceea ce era rau, necredincios si paganesc.

Mintea inselatoare si inima indoielnica sunt cele care sunt gata sa piarda cele mai multe prilejuri si sa savarseasca cele mai multe pacate.5. Cand Mana lui Dumnezeu intervine, ea adeseori este adanc necrutatoare cu raul. i foarte multi din cei care erau in chip deosebit stricati platesc nu numai cu viata sufletului, ci si cu viata trupului impotrivirea lor fata de Dumnezeu.6. Sunt unele vremuri in care rautatea ajunge pana atat de adanc, incat nu mai este nimic sanatos si nimic curat in viata si in societatea omeneasca.

Sunt unele locuri in care numai o lovitura cutremuratoare mai poate trezi si potoli mintile aprinse de pacat si orbite de imbuibare.

Trebuie un cutremur sau un foc, ca sa se stie ca Dumnezeu este.7. Orice om si orice neam care Il uita pe Dumnezeu,care nesocoteste Cuvantul Luisi care lupta impotriva cailor Salesa aiba frica si sa aiba minte!Dumnezeu ii va face curand sa stie ca toate aceste lucruri sfinte nu pot fi batjocorite fara ca batjocoritorii sa nu si capete odata pedeapsa pentru batjocurile lor.

Iar cine n a aflat inca lucrul acesta il va afla in curand, sigur.8. Dintre toate durerile celor credinciosi, nici una nu este ca aceea cand aud batjocorindu se Numele Dumnezeului lor. i cand nadejdea si credinta pe care o au ei in El le sunt ocarate si falsificate.

Vai de credinciosul care nu sufera atunci!9. Cel mai potrivit lucru pentru un credincios, cand Numele Domnului este batjocorit, este sa alerge atunci si sa I arate cu durere si cu indignare Domnului totul. i sa L roage sa nu Se lase batjocorit.10. Adeseori vrajmasul batjocoreste foarte indraznet Numele Domnului, chiar in fata alor Lui, numai ca sa le zdrobeasca si mai mult sufletul.

Tocmai...