Dela carul cu boi, am ajuns sa zburam cu trenurile, autobuzele, aeroplanele etc. dar suntem oare mai fericiti?? Suntem in plina inaintare. Inaintam in toate cele. Mai ales, in ce priveste transporturile, se petrec adevarate minuni. Dela carul cu boi, am ajuns sa zburam cu autobuzele, aeroplanele, vapoarele etc. Nu e tocmai asa demult decand []Dela carul cu boi, am ajuns sa zburam cu trenurile, autobuzele, aeroplanele etc. dar suntem oare mai fericiti??Suntem in plina inaintare. Inaintam in toate cele. Mai ales, in ce priveste transporturile, se petrec adevarate minuni. Dela carul cu boi, am ajuns sa zburam cu autobuzele, aeroplanele, vapoarele etc.

Nu e tocmai asa demult decand prin satele noastre se folosiau carale de lemn, fara nici un cuiu de fer in ele, iar azi? pufaie prin toate satele autobuzele. Dar cu hainele si celelalte noutati? Sa invie stramosii nostri, apoi ar muri iarasi de spaima vazand cum s a schimbat fata lumii.

Si inaintarea nu se va opri aici. Ca maine vom calatori si mai repede, zburand prin vazduh. Prin tarile din Apus, se calatoreste azi regulat cu aeroplane anume facute pentru transportul oamenilor. Noutatea va veni pe urma si la noi. Inaintam in toate cele.

Intrebarea este insa: suntem noi oare mai fericiti cu aceasta inaintare? Traim noi oare mai pe usor si mai fericiti de cand cu acest progres? Raspunsul nu poate fi decat un categoric: ba. Dimpotriva, traim cu mult mai greu decat stramosii nostri....