MILENI TII I EVANGHELIA DE DUMINICA In evanghelia de duminica cu pilda lui Lazar cel sarac si bogatul , Iisus Mantuitorul a spus clar si precis ca indata dupa moarte urmeaza o rasplata a faptelor bune si o pedeapsa a celor rele. Evanghelia spune clar si precis ca este un rai pentru cei credinciosi si []MILENI TII I EVANGHELIA DE DUMINICAIn evanghelia de duminica cu pilda lui Lazar cel sarac si bogatul , Iisus Mantuitorul a spus clar si precis ca indata dupa moarte urmeaza o rasplata a faptelor bune si o pedeapsa a celor rele. Evanghelia spune clar si precis ca este un rai pentru cei credinciosi si un iad pentru cei rai si necredinciosi.

Dar fata de acest adevar care sta la temelia crestinismu lui, ratacitii asa-numiti milenisti vestesc nebunia ca nu este iad, nu este rai, nu este o inviere a mortilor. Omul moare in rand cu dobitoacele.

Este aceasta cea mai gro zava ratacire din cate s-au ivit candva pe acest pamant. In dosul ei sta satana, care ii inseala pe cei nepriceputi, strigand: Nu este iad, nu este rai, nu este inviere Prin urmare, beti, man cati, chefuiti, pacatuiti si traiti-va viata! .

Milenistii se ocosesc spu nand ca iubirea lui Dumnezeu nu poate suferi chinurile iadului. Bunul Dumnezeu nu poate sa-i bage in foc pe copiii Lui. Foarte adevarat, numai ca Dumnezeu n-a bagat si nu baga pe nimeni in foc. In focul iadului se baga omul insusi, cu voia lui. Bunul Dumnezeu umbla in toate chi purile sa-l traga inapoi pe om, dar cu puterea nu-l poate tine.

In ziare am citit zilele tre cute despre un om din orasul Chisinau care in trei randuri a incercat sa-si faca moartea si abia a patra oara i-a reusit. De doua ori a incercat sa se spanzure, dar a fost observat si scapat. A treia oara a sarit in apa, dar l-a scapat un trecator. A patra oara s-a spintecat cu un cutit si a murit.

In trei randuri, Tatal ce resc l-a tras inapoi din focul pierzarii trupesti si sufletesti, dar necredinciosul s-a smuls din bratele Lui si nu s-a lasat pana n-a sarit in focul iaduluiTatal ceresc e nesfarsit de bun si milostiv. El nu pedepse ste pe nimeni, din clipa in care a pedepsit cu...